Avond-,nacht- en weekenddienst

Huisartsenpost

De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld met Dokterswacht Friesland. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit de regio Drachten samen. Ook uw huisarts werkt regelmatig in de diensten op de post in Drachten.

Openingstijden

Iedere werkdag van 17.00 uur tot de volgende ochtend 08.00 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen is de huisartsenpost 24 uur per dag geopend.

Afspraken

Houdt bij het maken van en afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand, de assistente vraagt hiernaar.

Adres huisartsenpost:

DOKTERSWACHT FRIESLAND DRACHTEN

Compagnonsplein 1

9202 NN DRACHTEN

0900 112 7 112

Routebeschrijving Drachten

De huisartsenpost Drachten is te vinden op het terrein van Ziekenhuis Nij Smellinghe. De routebeschrijving naar het ziekenhuis staat aangegeven op alle ANWB-borden in de stad.

 

1. Vanaf de A7 neemt u afslag 29 Drachten de Haven. Aan het eind van de afslag gaat u richting Drachten. Dan neemt u de eerste weg rechts. Alsmaar rechtdoor tot u het bord ziet ‘Ziekenhuis Nij Smellinghe’. Hier gaat u rechtsaf het ziekenhuisterrein op. U kunt uw auto parkeren op de parkeerplaatsen aan de linkerkant. De huisartsenpost vindt u direct links van de hoofdingang van het ziekenhuis, in de rode zijvleugel.

 

2. Vanaf de N31 neemt u afslag Drachten Centrum. Aan het eind van de afslag gaat u rechtsaf. Bij de eerste rotonde rechtdoor, bij de tweede rotonde linksaf. Alsmaar rechtdoor tot de volgende rotonde. Hier gaat u linksaf. U rijdt rechtdoor en gaat na de eerste weg aan de linkerkant, bij het bord Ziekenhuis Nij Smellinghe, linksaf het ziekenhuisterrein op. U kunt uw auto parkeren op de parkeerplaatsen aan de linkerkant. De huisartsenpost vindt u direct links van de hoofdingang van het ziekenhuis, in de rode zijvleugel.

 

Routebeschrijving Drachten in de nacht

 

In de nachten van 24.00-08.00 uur werkt de huisarts vanuit de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis Nij Smellinghe. U volgt de routebeschrijving zoals hierboven. Op het terrein van het ziekenhuis volgt u de borden met Spoedeisende Hulp. Geeft u bij de balie aan dat u een afspraak hebt bij de Dokterswacht. 

 

Rekening

Voor consulten en visites in de avond- nacht en weekenddienst, ontvangt u of uw zorgverzekeraar een rekening van de centrale huisartsenpost.

Tarieven

De Nederlandse Zorgautoriteit stelt de tarieven voor de gezondheidszorg vast, dus ook voor de huisartsenposten.

 

Bezoekjes aan de huisartsenpost van Dokterswacht Friesland en visites gereden door Dokterswacht Friesland zijn meer dan10 keer zo duur als de huisartsenzorg overdag. Een telefonisch consult kost ongeveer 25 euro en een herhaalrecept voor medicatie die door de week vergeten is ook!

 

Het spreekt voor zich dat u hier uitsluitend gebruik van maakt voor zaken die geen uitstel dulden. U dient altijd vooraf te bellen, zodat uw gegevens in de computer staan als u op de post komt en de arts u zo snel mogelijk kan zien.

 

 

 http://www.dokterswacht.nl/index.php?id=24